1996 NEIX ELS ESBUFECS. ACTIVITAT PREVISTA : CURSA D'ESQUENA

 

Unió d'Iniciatives Atlètiques Esbufecs. Aquest va ser el nom escollit per la nova entitat sortida dels alumnes de l'Escola d'Iniciació Atlètica de Mollerussa i del seu màxim impulsor Manel Porté.

Com diu el nom volíem fer un ventall d'esports relacionats amb el córrer. Qualsevol mena de cursa, activitat o sortida seria reconeguda i practicada. Malauradament no es va acceptar al registre d'Entitas Esportives de Catalunya degut a una nova normativa esportiva on la totalitat de clubs havíem de possar al nom escollit l'esport en concret. Amb això vam decidir-nos pel Club d'Atletisme Esbufecs de Mollerussa .

Als nostres estatuts , per simplificar, vam possar-hi : CLUB D'ATLETISME ESBUFECS DE MOLLERUSSA, inclou també les modalitats o disciplines esportives de CURSES D'ORIENTACIÓ i EXCURSIONISME. Els Esbufecs, principalment, esdevindrà una Escola dirigida als més petits. La mateixa és l'eix de tot plegat i la resta d'activitats un complement. A mesura que el Club va agafar importància, iniciàrem les activitats de Cros, Mini-Atletisme i Curses d'Orientació i fins i tot vam organitzar una cursa de Muntanya a Ossera, a l'Alt Urgell, durant tres anys a més un concurs de Dibuix Atlètic.

El Club l'any 2006 va fer una revifada total. Ja teníem la capacitat humana i personal per cercar d'altres fites i objectius. Amb això vam trencar la "normalitat" per Ponent tot organitzant les dues curses més agosarades: La Cursa Tal Qual on correm sense roba pels carrers de Mollerussa a mitja nit a l'Estiu i la Retro Running a finals d'abril. Més tard vam organitzar una Triatló i un parell de Duatlons, però el món de la BTT esdevenia un aspecte complicat i les tenim aparcades a l'espera de tornar-les a organitzar algun dia si es dónen les codicions adients.

Som els qui hem introduït el Retrorunning al nostre país i ja portem 6 anys d'avantatge! Els inicis van més enllà del 1996 donat que Manel Porté ja en tenia al cap aquesta manera de córrer de molts anys enrere. Sabia de curses al Central Park de NY i ara les correm nosaltres i fins i tot organitzarem un mundial !

I aquesta ha estat, en síntesi, la nostra petita i màgica història. En aquestes pàgines teniu tot el que hem fet fins ara i anirem afegin-ne moltes coses més . A Catalunya el córrer d'esquena té un nom : ESBUFECS !

Benvinguts als amants del Retro Running.

         
retrorunning